Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarelli-Härkismuhennos

Kantarelli-Härkismuhennos sopii niin vohvelin kuin uuniperunan täytteeksi. Voi tarjota sitä myös pastakastikkeena.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 l kantarelleja
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 tl currya
  • 1 sipuli
  • 2 dl kuohukermaa
  • 125 g Härkis-härkäpapuvalmistetta
  • ½ tl suolaa
  • repays mustapippuria

Valmistusohje

  1. Laita paistinpannulle litra puhdistutettuja, pilkottuja kantarelleja ja anna niiden hikoilla hetki pannulla. Lisää ruokalusikallinen voita tai margariinia sekä teelusikallisen currya rasvan joukkoon. Curry on mausteseos, josta saa parhaiten maun irti, kun kypsentää sitä hetken rasvassa.
  2. Lisää pannulle silputtu sipuli.  Kääntele  seosta hetki, kunnes sipulit muuttuvat läpikuultaviksi.
  3. Lisää pannulle kerma ja anna muhennoksen hautua  hiljalleen 10 minuuttia.
  4. Kun muhennoksen sipulit ovat kypsyneet ja kerma saostunut,  lisää joukkoon puoli pakettia Härkikstä.  Kannattaa muistaa, että  niin Härkis kuin nyhtökaurakaan eivät pidä pitkistä haudutusajoista. Ne kannattaa lisätä ruokaan vasta ihan lopuksi.
  5. Mausta muhennos suolalla  ja ripauksella mustapippuria myllystä.
  6. Ohje: Suolaiset vohvelit
  7. Lue myös Himahellan postaus: Kantarellit on syyskesän keltaista kultaa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarelli-Härkismuhennos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.