Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarellirisotto

Tähän Sari Rantasen kantarellirisottoon paistetaan joukkoon jauhelihaa. Kasvisruokavaliota noudattava voi jättää jauhelihan kokonaan pois ja maustaa risoton parmesaanijuustolla sekä tuoreilla yrteillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kantarellirisotto

  • 400 g luomu jauhelihaa
  • 2 dl paistettuja kantarelleja
  • 250 g pitkäjyväistä luomu täysjyväriisiä
  • 1 sipuli, silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä, silputtuna
  • 25 g voita paistamiseen
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 kpl Fond du Chef kasvisfondi-annos
  • nippu ruohosipulia

Valmistusohje

Kantarellirisotto Sari Rantasen tapaan:

Huuhtele riisi ja laita kiehumaan väljään veteen. Täysjyväriisi vaatii noin 45 minuutin keittoajan.

Riisin kiehuessa voit valmistella muut ainekset.

Kuullota pieneksi silputut sipulit voissa ja lisää pilkotut valkosipulinkynnet. Lisää ripaus pippuria ja kääntele. Nosta pois pannulta.

Lisää hiukan voita ja paista kantarellit ruskeaksi. Nosta pois pannulta sipulin joukkoon.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää lopuksi yksi annosrasia Fond du Chef kasvisfondia.

Yhdistä lopuksi keitetty riisi ja muut ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Lopuksi voit koristella annokset muutamalla ruohosipulin varrella.

Lue myös: Sesongin herkku kantarelli taipuu moneen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kantarelli on metsän kultaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarellirisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.