Karitsanpaisti
Karitsanpaisti maistuu varsinkin pääsiäisenä, mutta kruunaa juhlapöydän milloin tahansa. Herkullisen makunsa karitsanpaisti saa yrteistä ja valkosipulista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Karitsanpaisti uunissa
- 3 kg karitsanpaistia
- 3 pikkusipulia
Karitsanpaistin täyte
- 50 g voita
- 2 dl persiljaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku timjamia tai rosmariinia
Karitsanpaistin pinnalle
- ½ sitruunan mehu
- ½ dl soijakastiketta
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Karitsanpaistin valeluun
- 2 dl valkoviiniä
Valmistusohje
Karitsanpaisti tehdään helposti näin:
- Huuhdo karitsanpaisti. Poista paistista paksut rasvakerrostumat. Tee paistin pintaan noin 10 koloa. Silppua persilja, valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita ainekset voihin.
- Aseta paisti laakeaan uunivuokaan. Kuori vierelle sipuleita ja kaada vuoan pohjalle hieman vettä. Työnnä koloihin yrttivoita. Jos voita jää, levitä loput paistin pintaan. Anna karitsanpaistin maustua jääkaapissa seuraavaan aamuun.
- Nosta paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta paisti mustapippurilla ja soijalla. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Ruskista karitsanpaistia kuumassa uunissa noin 20 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja kaada paistin pinnalle lasillinen valkoviiniä. Anna karitsanpaistin kypsyä välillä valellen miedossa lämmössä noin 2 tuntia, kunnes karitsanpaistin sisälämpötila on 70 astetta.
- Ota karitsanpaisti uunista, kääri folioon ja anna sen tasaantua ainakin kymmenisen minuuttia ennen leikkaamista..
Vinkki: Tarjoa karitsanpaisti esimerkiksi valkosipuliperunoiden tai paahdettujen rosmariinilla ja valkosipulilla maustettujen perunoiden sekä Julia Childin tapaan valmistettujen vihreiden papujen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin valmistat yrttisen karitsan ulkofileen ja paahdetut kevätkasvikset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsanpaisti