Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karitsapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa

Karitsapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa ovat täydellistä syys- tai talvipäivän ruokaa: lohduttavaa ja lämmittävää. Tarjoile vaikkapa couscousin kera.

Ainekset

Karitsapullat

  • 400 g luomu karitsanjauhelihaa (Tamminen)
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • ¾ dl korppujauhoja
  • 1 tl Maroccan Ras el Hanout -mausteseosta (Santa Maria)
  • 1-1½ tl suolaa
  • ¾ dl korintteja tai rusinoita
  • 1½ dl turkkilaista jogurttia
  • 1 muna

Tomaattikastike

  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • (1 dl kasvislientä)
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl silputtua minttua

Lisäksi

  • keitettyä riisiä, kuskusia tai pastaa

Valmistusohje

 

Tee ensin lihapullat paistovalmiiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Mittaa korppujauho, korintit, mausteet ja jogurtti kulhoon. Sekoita ja anna turvota hetken aikaa. Lisää muna ja jauheliha ja sekoita mureketaikinaksi. Muotoile massasta lihapullia.

Valmista kastike. Sekoita tomaattimurskan sekaan kaneli, suola, hunaja ja raastettu sitruunankuori ja minttu.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karitsapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.