Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karpalo-inkivääriglögi

Aikuiseen makuun sopivassa glögissä yhdistyvät inkiväärioluen makeus ja karpalomehun raikkaus – maustekimaraa unohtamatta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 1 plo (0,33 cl) inkivääriolutta
  • 7 dl karpalomehua
  • 1 kanelitanko
  • 3 tähtianista
  • 1 tl kardemumman siemeniä
  • ½ tl neilikoita
  • ¾ dl ruokokidesokeria

Koristeluun

  • 1 dl pakastekarpaloita tai -puolukoita

Valmistusohje

  1. Mittaa kattilaan olut, karpalomehu ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
  2. Siivilöi juoma ja mausta sokerilla. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
  3. Tarjoile juoma höyryävän kuumana ja koristele karpaloilla tai puolukoilla.

Lisää maukkaita glögiohjeita: Mustaherukkaglögi Omenaglögi Tumma karpaloglögi Ruoka.fi: Puolukkaglögi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpalo-inkivääriglögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.