Karpalo-hasselpähkinähilloke
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
- pieni pala tuoretta inkivääriä
- 3 rkl hasselpähkinöitä
- 200 g karpaloita
- 2 dl sokeria
- 0.5 dl vettä
- 1 rkl punaviinietikkaa
Valmistusohje
1. Raasta inkivääri ja murskaa hasselpähkinät. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes karpalot hieman hajoavat ja seos sakeutuu.
2. Anna hillokkeen jäähtyä ja purkita puhtaaseen lasipurkkiin. Hilloke kiinteytyy jäähtyessään.
Vinkki: Makean kirpeä karpalohilloke sopii niin juustojen, riistan kuin maksapateenkin seurassa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpalo-hasselpähkinähilloke