Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvis-cannellonit

Kasviscannellonit valmistetaan suurista pastaputkista, joiden sisään laitetaan muhevaa kasvis-juustokastiketta. Täyttämisen jälkeen cannellonit paistetaan uunissa kermakastikkeella peitettynä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Cannellonit:

  • noin 250 g cannelloneja, täytettäviä pastaputkia

Kasvistäyte:

  • 1 iso palsternakka
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • ½ pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • ¼ tl curryjauhetta
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • 4 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim. kirveliä, basilikaa ja/ tai persiljaa

Kasvis-kermakastike:

  • ½ pieni kesäkurpitsa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 tomaattia
  • ½ dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Kasviscannellonit tehdään näin:

1. Kuori ja raasta palsternakka, porkkanat ja puolikas kesäkurpitsa käsin tai monitoimikoneen raastinosalla karkeaksi. Lämmitä öljy ja mausteet paistokasarissa. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä käännellen noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Nosta ensin pinjansiemenet monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja karkeaksi. Lisää kasviraasteet, ricotta- ja parmesaanijuusto sekä yrtit. Aja tasaiseksi soseeksi.

3. Kaavi sose nuolijalla vahvaan pakaste- tai pursotinpussiin. Leikkaa kärki auki ja pursota kasvismassaa pastaputkiin. Aseta pastaputket lomittain voideltuun uunivuokaan.

4. Kuutioi kesäkurpitsan loppu pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla öljy ja kurkuma. Nosta ainekset pannulle ja kuullota. Lisää kerma ja kiehauta. Kuutioi tomaatit. Valuta kasvis-kermaseos pastojen päälle. Ripottele pinnalle tomaatit.

5. Kypsennä pastavuokaa 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Nosta uunista ja peitä foliolla. Anna vielä hautua tovi ennen tarjoamista.

Katso myös: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan

Katso myös Anna.fi/ruoka: Kolmen sienen cannellonit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvis-cannellonit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.