Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaurakeksit

Kaurakeksit tai kauralastut on klassikkoleivonnainen, johon löytyy lähes aina raaka-aineet valmiina keittiön kaapista. Rapeiden keksien leipominen onnistuu myös lapsilta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Kaurakeksit

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Kaurakeksit leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sulata sata grammaa voita tai margariinia kattilassa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  3. Sekoita keskenään 1 1/2 desilitraa sokeria, kolme desilitraa kaurahiutaleita, neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta. Lisää jäähtynyt rasva kuivien aineiden joukkoon.
  4. Lisää lopuksi yksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan seistä jääkaapissa 15 minuuttia.
  5. Ota taikinasta teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jätä reilusti leviämisvaraa.
  6. Paista kaurakeksit uunin ylätasolla 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita.

Lue myös: Leivo kaurasta pikkuleipiä – helpot ja herkulliset reseptit

Lue myös Anna.fi: Näin leivot auralastutortut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaurakeksit

Neppu

Hyvä ohje

Kokeilija

Kiva ohje. Ekat keksit paloivat kelvottomiksi ja laittoivat palohälyttimen soimaan. Älkää uskoko sokeasti ohjeita. 200 astetta on liikaa. Tässä miten itse onnistuin: uuni 180astetta ja 5-6min.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.