Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keksi-croissant eli crookie

Keksi-croissant eli crookie villitsee herkuttelijoita sosiaalisessa mediassa. Kotilieden Toukola testasi hittileivosten valmistamista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Keksi-croissant eli crookie

  • 4 croissanttia ruokakaupan paistopisteeltä
  • 2 pakettia (à 210 g) pakastekeksitaikinaa
  • ¼ dl tomusokeria

Valmistusohje

Katso videolta, miten keksi-croissant eli crookie valmistetaan:

Keksi-croissant eli crookie valmistuu helposti näin:

  1. Jos käytät kaupan pakastekeksitaikinaa, ota se ajoissa sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Halkaise croissantit kahtia niin, että ylä- ja alaosa jäävät toisiinsa sivusta kiinni.
  3. Levitä keksitaikinaa croissantien sisään ja päälle.
  4. Asettele croissantit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  5. Paista croissanteja uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Katso tarkka paistoaika keksitaikinapaketin ohjeesta.
  6. Siivilöi valmiiden keksi-croissantien päälle tomusokeria.

Vinkki! Voit myös valmistaa keksitaikinan itse. Kokeile tätä suklaahippukeksien ohjetta.

Keksi-croissant eli crookie
Keksitaikina-croissant eli crookie on helppo tehdä kaupan valmiista croissanteista. © Kati Jalagin

Lue myös Anna.fi: Tee croissantit kotona – näillä kuvallisilla ohjeilla onnistut!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keksi-croissant eli crookie

Sinun täytyy kommentoidaksesi.