Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermainen lohikeitto

Kermainen lohikeitto on suomlainen klassikkoruoka, jota maailmalla tuskin tapaa. Siksi on on ruokakulttuurimme helmi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kermainen lohikeitto

  • 8 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 ½ l kalalientä tai vettä
  • 1- 1 ½ tl suokaa
  • 10-15 maustepippureita
  • 400-500 g 
lohifileetä
  • 1 laakerinlehti
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • ¾ dl tuoretta, silputtua tilliä

Valmistusohje

Kermainen lohikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Mikäli sinulla on kokonaisen kalan perkeet, keitä niistä ensin liemi keittoa varten. Pane lohen ruodot, 1 1/2 l vettä ja 5-6 mustapippuria, lohkottu sipuli sekä 1 tl suolaa kattilaan. Keitä kalalientä hiljaa poristen 10 minuuttia, Jos käytät kalalientä, tarkista liemen suolaisuus ennen kuin lisää suolaa valmiiseen keittoon.
  2. Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna kalaliemi tai vesi kiehuvaksi. Lisää mausteet, sipulit ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla viisi minuuttia. Lisää perunakuutiot ja keitä 10 minuuttia.
  4. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.
  5. Lisää keittoon kala, kerma ja suola. Älä lisää suolaa maistamatta, sillä kalaliemessä on suolaa. Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin viisi minuuttia. Mausta perinteinen lohikeitto vielä tillillä.
  6. Tarjoa kermainen lohikeitto tuoreen ruisleivän kanssa.

Lue myös Anna.fi: Parhaat kalakeitto-ohjeet: Näin valmistat maukasta kalakeittoa kotoisin tai eksoottisin ohjein


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermainen lohikeitto

HK

Lohikalan määrä??

Tiina Rantanen

400-500g 
lohifileetä! Kiitos huomiosta!

ergkmivnsky

Suokaa, suokaa tekin -reseptin mukaan.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.