MAINOS | S-market
Mainos | S-market

Korealainen BBQ

Oletko jo kokeillut korealaista BBQ:ta? Kutsu ystävät koolle ja kata pöytään erilaisia korealaisesta keittiöstä tunnettuja lihoja, lisukkeita ja kastikkeita. Sitten vaan grilli tirisemään!

Ainekset

Kanan paistileike

  • 4 kanan paistileikettä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • ½ dl soijakastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl seesamiöljyä

Porsaan kassler

  • 400 g porsaan kassleria
  • ½ dl gochujang-tahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisivinietikkaa
  • 2 tl sokeria

Naudan ulkofilee

  • 400 g naudan ulkofileetä palana

Sriracha-kurkut

  • 1 kurkku
  • 1 rkl sriracha-kastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Lisukkeet

  • kimchiä
  • salaatin lehtiä
  • mungpavun ituja
  • pikkelöityä porkkanaa
  • chilimajoneesia
  • sweet chili -kastiketta
  • teriyaki-kastiketta

Valmistusohje

Katso videolta, miten korealainen BBQ valmistetaan:

Korealainen BBQ valmistuu helposti näin:

Lihat ja marinadit

  1. Pilko kanan paistileikkeet 2–3 osaan ja aseta kulhoon.
  2. Sekoita paistileikkeille marinadi valkosipulista, soijasta, sokerista ja seesamiöljystä. Lisää marinadi paistinleikkeiden päälle ja anna marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli. Myös pari kolme tuntia marinointia riittää.
  3. Leikkaa possun kassler ohuiksi siivuiksi ja aseta kulhoon.
  4. Sekoita possun kasslerille marinadi gochujang-tahnasta, soijakastikkeesta, riisiviinietikasta ja sokerista. Lisää marinadi kasslereiden päälle ja anna marinoitua reilu tunti.
  5. Leikkaa naudan ulkofilee possun tapaan ohuiksi siivuiksi. Laadukas liha ei tarvitse marinadia.

Lisukkeet

  1. Valmista lihojen lisukkeeksi simppelit chilikurkut. Pilko kurkku ja sekoita kulhossa sriracha-kastikkeen, seesamiöljyn ja seesaminsiemenien kanssa.
  2. Kata pöytään lisukkeeksi chilikurkkujen lisäksi esimerkiksi salaatinlehtiä, kimchiä, mungpavun ituja ja valitsemiasi pikkelöityjä kasviksia.
  3. Jos haluat selvitä todella helpolla, voit valita kastikkeiksi esimerkiksi valmista chilimajoneesia, sweet chili -kastiketta ja teriyaki-kastiketta.

Vinkki! Nosta kaikki lihat ja lisukkeet grillin viereen tarjolle ja anna jokaiselle omat grillipihdit. Korealaisen BBQ:n tapaan jokainen valitsee mieluisat lihat, grillaa ne haluamaansa kypsyyteen ja kääräisee lopuksi salaatin sisään lisukkeiden kera.

Kääräise lihat ja lisukkeet salaatinlehteen makoisaksi suupalaksi.

Lue myös Yhteishyvä.fi: Tahnat ja kastikkeet ovat moniulotteisen korealaisen keittiön perusta

Lue myös: Grillaa kaikki! Herkullinen grillimenu alkupalasta jälkiruokaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korealainen BBQ

Sinun täytyy kommentoidaksesi.