Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korvapuusti-omenapiirakka

Korvapuusti-omenapiirakka on ulkonäöltään ja maultaan täyden kympin tarjottava. Kaneli ja omena ovat täydellinen makupari.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Korvapuusti-omenapiirakka, pohja ja kansi

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl sokeria
  • 150 g voita tai margariinia
  • ½ dl kermaa, maitoa tai vettä

Täyte

  • 1 kg omenoita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 25 g voita

Korvapuustitaikinan täyte

  • 25 g voita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 4 tl jauhettua kanelia

Voitelu

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Korvapuusti-omenapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Sekoita kuivat aineet eli neljä ja puoli desilitraa vehnäjauhoja, teelusikallinen leivinjauhetta sekä kaksi ruokalusikallista sokeria kulhossa. Paloittele 150 grammaa voita tai margariinia joukkoon. Nypi ainekset sekaisin ja lisää joukkoon puoli desilitraa kermaa, maitoa tai vettä. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Huuhtele kilo omenoita ja poista omenakodat. Paloittele omenat pieniksi. Voit hyvin käyttää piirakkaan myös pakastettuja omenalohkoja. Sekoita omenapalojen joukkoon täytteen muut ainekset ilman voita eli kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, puolitoista desilitraa sokeria, kaksi teelusikallista jauhettua kanelia, kaksi teelusikallista vaniljasokeria ja kaksi ruokalusikallista perunajauhoja.
  3. Kauli puolet taikinasta halkaisijaltaan noin 26 cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjaa hieman suuremmaksi levyksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan ja painele pohjalle ja reunoille. Valuta päälle hieman mehustuneet omenapalat. Paloittele pinnalle 25 grammaa voinokareita.
  4. Kauli loppu taikinasta levyksi (22 cm x 32 cm). Sekoita kulhossa 25 grammaa pehmeää voita, kolme ruokalusikallista fariinisokeria ja neljä teelusikallista kanelia keskenään. Levitä pehmeä seos taikinalevylle. Rullaa taikina tiukalle rullalle ja leikkaa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nostele korvapuustikiekot piirakan päälle.
  5. Voitele pinta kevyesti kanamunalla. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan. Nosta korvapuusti-omenapiirakka jäähtymään ritilän päälle.
  6. Tarjoa lisänä vaniljajäätelöä tai notkeaa kermavaahtoa.

Vinkki! Korvapuusti-omenapiirakka on ihanaa myös vaniljakastikkeen kanssa.

korvapuusti-omenapiirakka

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2023.

Lue myös Anna.fi: Ranskalainen omenapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korvapuusti-omenapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.