Koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut
Crepês Suzette on jälkkäri, joka syntyi aikanaan samoin kuten monet muutkin klassikkoruoat, vahingossa. Nämä Koskenkorvalla liekitetyt letut eivät olleet mikään vahinko, vaan ihan tarkoituksella Blondikeittiössä duunattu show.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Lettutaikina
- 3 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
Paistamiseen
- 50 g voita
Pannulle
- ¾ dl sokeria
- 75 g voita
- 1 appelsiinin puristettu mehu ja raastettu kuori
- ¾ dl Koskenkorva Sataa
Liekitys
- ½ dl Koskenkorva Sataa
Valmistusohje
- Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito, vehnäjauhot ja suola. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Anna taikinan turvota jääkaapissa tunnin ajan.
- Paista letut voissa keskilämmöllä ja nosta ne lautaselle sivuun.
- Pese appelsiini ja raasta kuori. Sulata sokeri ja voi pannussa. Lisää pannulle appelsiinimehu ja appelsiininkuoriraaste. Kiehauta ja alenna lämpöä. Lisää Koskenkorva Sata.
- Kastele ohukaiset Koskenkorva-apppelsiinisiirapissa molemmin puolin ja taita kolmioiksi. Nostele letut takaisin pannulle.
- Lisää Koskenkorva Sata kastikkeeseen, kuumenna ja sytytä seos palamaan. Kääntele pannua niin, että alkoholi palaa tasaisesti ja kauho kastike lettujen päälle.
- Tarjoa vaniljajäätelön ja mansikoiden/appelsiinilohkojen kanssa.
Vinkki: Lettuja ei välttämättä tarvitse liekittää, ne ovat herkkua sellaisenaankin.
Katso myös ohjeet:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut