Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kylmä keitto avokadosta

Kylmä avokadokeitto on yutä aikaa täyteläinen ja raikas alkukeitto. Se surautetaan herneistä sekä avokadosta ja maustetaan viehkeästi tuoreella mintulla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kylmä avokadokeitto:

  • 2 avokadoa
  • 200 g herneitä (pakaste)
  • 4 vihreää parsaa (kypsäksi höyrytettynä)
  • nippu tuoretta minttua
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 tl sitruunasta puristettua mehua
  • 3 dl kylmää vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Kylmä avokadokeitto valmistuu näin:

1. Katkaise neljästä parsasta kova kantaosa pois. Höyrytä kypsäksi. Säästä nuput koristeluun. 2. Sulata 200 grammaa herneitä. Halkaise kaksi avokadoa ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon.

3. Lisää tehosekoittimeen myös herneet, parsat, nippu tuoretta minttua, viisi desilitraa maustamatonta jogurttia, kaksti teelusikkaa  sitruunamehua, kolme desilitraa kylmää vettä ja yksi teelusikallinen suolaa. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa soseeksi. Lisää vettä tarpeen mukaan, että saat haluamasi koostumuksen. Säästä muutama herne koristeluun.

4. Koristele kylmä avokadokeitto herneillä ja parsanupuilla. Tarjoile kylmänä.

Lue myös: Avokadoreseptejä aamiaisesta illan herkutteluhetkiin

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Avokado-pinaattikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kylmä keitto avokadosta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.