Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lakritsigraavattu lohi

Lakritsijuuri antaa graavilohelle miedon, hienostuneen maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 1 kg lohifileetä
  • 3 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 ½ tl lakritsijuurijauhetta
  • rouhittua mustapippuria
  • ½ dl maustettua vodkaa

Koristeeksi

  • lakupaloja

Valmistusohje

  1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot pois.
  2. Sekoita keskenään merisuola, sokeri, lakritsijuurijauhe ja mustapippuri. Levitä mausteseos lohifileen pinnalle. Hiero alkoholi kalan pintaan.
  3. Kääräise lohifilee folion sisälle. Nosta jääkaappiin ja anna kalan suolaantua 12 tuntia.
  4. Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele se kauniisti tarjoiluvadille. Koristele vati lakupaloilla.
  5. Tarjoa Mustan lakritsileivän kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakritsigraavattu lohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.