Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lakugraavattu lohi

Lakritsijuurijauhe ja tilkka maustettua viinaa antavat lohelle aivan uudenlaisen makusäväyksen. Lohi maistuu niin saaristolaisleivän kuin uusien perunoiden kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1 kg lohifileetä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 ½ tl lakritsijuurijauhetta
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl giniä, maustettua koskenkorvaa tai jaloviinaa

Valmistusohje

  1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot pois.
  2. Sekoita keskenään merisuola, sokeri, lakritsijuurijauhe ja mustapippuri. Levitä mausteseos lohifileen pinnalle. Hiero alkoholi kalan pintaan.
  3. Kääräise lohifilee folion sisälle. Nosta jääkaappiin ja anna kalan suolaantua 12 tuntia.
  4. Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakugraavattu lohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.