Lakugraavattu lohi
Lakritsijuurijauhe ja tilkka maustettua viinaa antavat lohelle aivan uudenlaisen makusäväyksen. Lohi maistuu niin saaristolaisleivän kuin uusien perunoiden kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 1 kg lohifileetä
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 ½ tl lakritsijuurijauhetta
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl giniä, maustettua koskenkorvaa tai jaloviinaa
Valmistusohje
- Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot pois.
- Sekoita keskenään merisuola, sokeri, lakritsijuurijauhe ja mustapippuri. Levitä mausteseos lohifileen pinnalle. Hiero alkoholi kalan pintaan.
- Kääräise lohifilee folion sisälle. Nosta jääkaappiin ja anna kalan suolaantua 12 tuntia.
- Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja tarjoa saaristolaisleivän kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakugraavattu lohi