Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lemon curd -sitruunatahna

Lemon curd eli sitruunatahna on kirpeän makea levite, joka sopii monipuolisesti leivontaan, kakkujen ja piirakoiden täytteeksi, kermavaahdon maustamiseen sekä teeleipien ja paahtoleivän päälle.

Ainekset

Lemon curd -sitruunatahna

  • 3 kananmunan keltuaista
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl hillosokeria
  • 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • ½ dl sitruunamehua
  • 50 g voita

Valmistusohje

Lemon curd -sitruunatahna tehdään helposti näin:

1. Mittaa keltuaiset, sokerit, sitruunoiden kuoret ja mehut kattilaan. Kuumenna aineksia koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee.

2. Ota kattila liedeltä kylmään vesihauteeseen ja jatka vatkaamista. Lisää voi pieninä nokareina koko ajan vatkaten. Anna lemon curd -sitruunatahnan jähmettyä tunnin ajan jääkaapissa.

Lue myös: Sitruunapiirakka 3 tavalla – katso Kotilieden hittiohjeet

Lue Anna.fi: Köyhät ritarit sitruunatahnalla ja punaherukoilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lemon curd -sitruunatahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.