Reseptit

Lihapyörykät

Ainekset

  • 500 g naudanlihaa
  • 3-4 vehnäleipäviipaletta
  • 2-3 keitettyä perunaa
  • 2 dl vettä tai 1 dl kermaa
  • keskikokoinen sipuli
  • 3 tl suolaa
  • hieman valkopippuria
  • rasvaa paistamiseen

Valmistusohje

Lihapyörykät

Leipäviipaleet laitetaan likoamaan veteen tai kermaan. Sipuli kuoritaan, silputaan ja paistetaan keltaiseksi rasvassa. Liha leikataan pieniksi kappaleiksi ja jauhetaan. Keitetyt perunat jauhetaan lihan jatkoksi. Sipuli ja leipäviipaleet sekoitetaan lihaseokseen suolan ja valkopippurin kera. Seosta vaivataan, kunnes se on kuohkeaa ja tasaista.

Pyörykät tehdään käsin kastamalla kädet välillä vesikulhoon. Myös leikkuulauta kannattaa kastella, jotta pyörykät eivät tarttuisi siihen. Pyörykät paistetaan pannulla kuumassa rasvassa.

Tarjoillaan kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja papujen sekä porkkanaraasteen tai lehtisalaatin kera.

Kotiliesi 5/1949


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lihapyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.