Lihapyörykät
Ainekset
- 500 g naudanlihaa
- 3-4 vehnäleipäviipaletta
- 2-3 keitettyä perunaa
- 2 dl vettä tai 1 dl kermaa
- keskikokoinen sipuli
- 3 tl suolaa
- hieman valkopippuria
- rasvaa paistamiseen
Valmistusohje
Leipäviipaleet laitetaan likoamaan veteen tai kermaan. Sipuli kuoritaan, silputaan ja paistetaan keltaiseksi rasvassa. Liha leikataan pieniksi kappaleiksi ja jauhetaan. Keitetyt perunat jauhetaan lihan jatkoksi. Sipuli ja leipäviipaleet sekoitetaan lihaseokseen suolan ja valkopippurin kera. Seosta vaivataan, kunnes se on kuohkeaa ja tasaista.
Pyörykät tehdään käsin kastamalla kädet välillä vesikulhoon. Myös leikkuulauta kannattaa kastella, jotta pyörykät eivät tarttuisi siihen. Pyörykät paistetaan pannulla kuumassa rasvassa.
Tarjoillaan kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja papujen sekä porkkanaraasteen tai lehtisalaatin kera.
Kotiliesi 5/1949
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lihapyörykät