Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohimedaljongit

Tutut lohimedaljon­git pukeutuvat juhlan kunniaksi raikkaaseen sitruunaan. Jännit­tävä kardemumma­mauste sopii loista­vasti lohelle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohimedaljongit

  • 4 lohimedaljonkia
  • 1 sitruuna viipaloituna

Mausteseos

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl merisuolaa
  • ¼ tl kardemummaa
  • ¼ tl korianterinsiemeniä
  • ¼ tl juustokuminansiemeniä
  • ¼ tl chilihiutaleita

Valmistusohje

Lohimedaljongit valmistuvat helposti näin:

  1. Hienonna kaikki mausteseoksen ainekset eli yhden sitruunan raastettu kuori, yksi valkosipulinkynsi, teelusikallinen merisuolaa, 1/4 teelusikallinen kardemummaa, 1/4 teelusikallinen korianterinsiemeniä, 1/4 teelusikallinen juustokuminansiemeniä ja 1/4 teelusikallinen chilihiutaleita morttelissa sileäksi.
  2. Levitä mausteseosta neljän lohimedaljongin pintaan molemmille puolille.
  3. Kuumenna pinnoitettu pannu ja paista medaljongit molemmilta puolilta parin minuutin ajan.
  4. Nosta kalat lautaselle ja pidä medaljongit lämpiminä 50-asteisessa uunissa tarjoiluun asti.
  5. Koristele annokset sitruunaviipaleilla.
  6. Tarjoa lohimedaljongit juhlapöydässä bulgursalaatin kera.

Vinkki! Näin teet medaljongit. Leikkaa lohifileestä 4 noin 4 cm:n paksuista viipaletta. Leikkaa keskelle viilto nahkaan asti, mutta älä leikkaa läpi. Avaa pala medaljongiksi niin, että nahka taipuu keskeltä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2023.

lohimedaljongit

Lue myös Anna.fi: Hoisin-uunilohi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohimedaljongit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.