Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohipiirakka

Lohipiirakka saa väriä ja makua tillistä, joka sopii hyvin lohen kaveriksi. Keitetyn kananmunan murut viimeistelevät lohipiirakan. Ota talteen herkullinen resepti!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lohipiirakan pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl juustoraastetta
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • ½ dl vettä

Lohipiirakan täyte:

  • 250 g tuoretta, graavisuolattua tai kylmäsavulohta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kevytkermaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 200 g tillituorejuustoa
  • 1 dl tuoretta tilliä

Pinnalle

  • 3 keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

Lohipiirakka tehdään helposti näin:

1. Nypi kulhossa voi, juustoraaste ja jauhot muruseokseksi. Lisää kulhoon vesi ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan jähmettyä 10 minuuttia kylmässä ja painele se sitten tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Asettele lohiviipaleet vuokaan.

3. Sekoita kulhossa munat, kerma, juusto ja tilli. Kaada seos vuokaan. Paista lohipiirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa 20-30 minuuttia.

4. Keitä kananmunia kymmenisen minuuttia, kuori ja silppua haarukalla. Viimeistele lohipiirakka ennen tarjoamista vielä ripottelemalla kananmunahaketta piirakan pinnalle.

Vinkki: Kokeile myös savulohesta tehtyä piirakkaa

Lue myös: 7 herkullista suolaisen piirakan reseptiä juhlapöytään

Anna.fi: Vaihtelua lohipiirakkaan – näin leivot rapean misolohipiirakan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.