Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makkarakastike

Makkarakastike on kotiruokien klassikko. Se tehdään tietysti ruskeaan kastikkeeseen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Ruskeakastike

  • 50 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä tai lihalientä
  • (1 tl suolaa)
  • ¼ tl rouhittua maustepippuria

Makkarakastike

  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 580 g lenkkimakkaraa

Valmistusohje

Makkarakastike valmistuu näin helposti.

makkarakastike vaihe1

1. Mittaa pannulle 50 grammaa voita ja puoli desilitraa vehnäjauhoja. Anna voin sulaa ja sekoita koko ajan. Pidä liesi miedolla lämmöllä ja sekoita seosta niin kauan, että seos ruskistuu.

makkarakastike vaihe2

2. Varo poltta­masta jauhoja. Kun seos on kau­niin ruskeaa, lisää joukkoon puoli litraa vettä tai lihalientä. Anna kiehua noin vartti. Lisää tarvitta­essa teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallista maustepippuria.

makkarakastike vaihe3

3. Kuullota yksi hienonnettu sipuli voin ja öljyn seoksessa. Siirrä sivuun. Pilko paketti eli noin 580 grammaa lenkkimakkaraa ja ruskista palat. Lisää ne sipulin kanssa kastikkeeseen.

4. Tarjoa makkarkastike keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä suolakurkkuviipaleiden kera.

makkarakastike

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2022.

Lue myös Anna.fi: Chorizo-kasviskiusaus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makkarakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.