Mansikkakakku
Perinteinen mansikkakakku tehdään sokerikakkupohjaan. Täytteeksi pumpulinpehmeää rahkalla raikastettua kermavaahtoa ja runsaasti mansikoita. Täydellinen kesäpäivän herkku!
Ainekset
Mansikkakakku:
- 2 lasillista munia (6-7 munaa)
- vajaa 2 lasillista sokeria (noin 3 dl)
- lasillinen perunajauhoja (noin 2 dl)
- lasillinen vehnäjauhoja (noin 2 dl)
- runsas 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
Mansikkakakun kostutus:
- rommia tai sitruunamehua, sokeria, vettä
Mansikkakakun täyte:
- 4 dl kermavaahtoa
- 250 g maitorahkaa
- mansikoita
- vaniljasokeria
Mansikkakakun koristeet:
- mansikoita
- kermavaahtoa
Valmistusohje
Mansikkakakku leivotaan näin:
- Leivo sokerikakku vanhaan malliin eli suhteessa lasillinen munia, lasillinen sokeria, lasillinen jauhoja, mutta käytä vähän niukemmin sokeria. Jos puolet jauhoista on perunajauhoja, tulee kakusta pehmeä. Kakun hyvä kohoaminen kannattaa varmistaa leivinjauheella. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Seulo perunajauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri joukkoon ja sekoita kakkutaikina kevyesti nostellen tasaiseksi.
- Paista kakkupohja hyvin voidellussa kakkuvuoassa 175 asteessa tai kiertoilmauunissa 150 asteessa kypsäksi. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
- Jaa kakkupohja jäähtyneenä kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt tummalla rommilla tai sitruunamehulla maustetulla sokeriliemellä. Levitä kakkulevyille kermavaahtoa, johon on lisätty maitorahkaa, sokeria ja vaniljasokeria. Viipaloi täytteen päälle runsaasti tuoreita mansikoita. Kokoa mansikkakakku leivinpaperilla vuorattuun paistovuokaansa ja laita jääkaappiin.
- Koristele kakku seuraavana päivänä tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla. Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja annostele puhtaaseen muovipussiin. Sulje pussi ja leikkaa yhdestä kulmasta sopiva pala pois. Pursota kermavaahtoa kevyinä pitseinä kakun koristeeksi. Kaunista sokerikakun pintaa saa jäädä näkyviin. Tällöin koristeeksi riittää pienikin määrä kermavaahtoa. Mansikkakakun reunat voit koristaa vielä suklaahiukkasilla.
Vinkki: Ison täytekakun pohjan voi paistaa esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun, vanhan mehumaijan pohjaosassa.
Lue myös: Makeat mansikkaleivonnaiset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkakakku
Surkea kokonaisuus niin aineslistan kuin ohjeidenkin puolesta. Täytteessä ei mainita tavallista sokeria muualla kuin ohjeissa ja jos sekoittaa liikaa tulee litkua. Liikaa epämääräisyyttä ”katso, maista ja kokeile”.