Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkapullat

Nämä mansikkapullat saivat inspiraationsa naapurimaasta Ruotsista, jossa mansikkapullia myytiin nimellä Solbullen eli aurinkopullat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 kananmunaa
  • noin 1 kg vehnäjauhoja
  • 150-200 g voita

Täyte

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 l mansikoita
  • repays sormisuolaa

Valmistusohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät taikinaan 2 pussia kuivahiivaa, käytä lämpimämpää (+ 42) taikinanestettä. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
  1. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo taikinasta pullia (paino n. 80 – 90 g). Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
  3. Voitele pullat munalla. Paina jokaiseen pullaan kolo, johon pistät voinokareen, teelusikallisen sokeria, pari kidettä sormisuolaa ja kokonaisen mansikan.
  4. Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa 10 – 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkapullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.