Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoitu kalasalaatti

Marinoitu kalasalaatti muistuttaa eteläamerikkalaista chevicheä. Sitruunaisen raikas kala-katkarapusalaatti maistuu, lounaalla sekä myös iltaruokana leivän ja kasvisten kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Marinoitu kalasalaatti

  • 1 kg kuorimattomia katkarapuja
  • 500 g tuoretta kalaa

marinadi:

  • tuoretta chiliä
  • tai chilitahnaa
  • 2 kpl sitruunaruohoa
  • tai säilöttyä sitruunaruohoa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 kpl kevätsipulia
  • tai purjon vihreitä lehtiä
  • 0.5 dl limettimehua
  • tai sitruunamehua
  • 1 rkl sitruunaöljyä
  • 1 tl soijakastiketta
  • tai itämaista kalakastiketta
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoreita korianterinlehtiä

Valmistusohje

Marinoitu kalasalaatti tehdään näin:

  1. Kuorineen pakastetut katkaravut ovat komeampia ja parempia kuin kuoritut. Tarkista rapujen kokoluokitus pakkauksesta. Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa, noin vuorokauden ajan. Perkaa sulaneet ravut: poista pää kiertävällä liikkeellä, riisu kuori. Säilytä kylmässä.
  2. Leikkaa kala pieniksi, ohuehkoiksi suikaleiksi. Lado kalapalat laakeaan kannelliseen astiaan.
  3. Sekoita marinadiainekset. Kaada mausteseos kalapalojen päälle ja anna raakakypsyä muutaman tunnin ajan tai yön yli jääkaapissa. Lisää katkaravut joukkoon tunniksi.
  4. Nosta kalapalat liemestä annosmaljoihin. Lado päälle katkarapuja. Korista annokset limettilohkolla ja korianterin lehdellä.
Marinoitu kalasalaatti
Marinoitu kalasalaatti kootaan annosmaljoihin ja tarjotaan katkarapujen kanssa. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Kala tekee salaatista ruokaisan – katso 5 ohjetta!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoitu kalasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.