Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marjoilla ja pistaasilla täytetyt gluteenittomat letut

Jos kaipaat lettujen kanssa jotain uutta, kokeile pistaasitahnaa. Voit valmistaa letuista ja täytteistä myös lettukakun. Paista silloin lettuja ainakin tuplamäärä. Tästä lettutaikinasta syntyy noin 10-15 keskikokoista lettua tai noin 20-30 pientä lettua.

Ainekset

Lettutaikina:

  • 2 kananmunaa
  • ½ l maitoa
  • 2 ½ dl luontaisesti gluteenittomia kaurajauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • voita paistamiseen

Täyte:

  • 2 dl kermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 1 prk (170 g) pistaasitahna (Nicolas Vahé)

Päälle:

  • mansikoita, vadelmia, mustikoita
  • tomusokeria
  • suolaamattomia pistaaseja

Valmistusohje

Marjoilla ja pistaasilla täytetyt gluteenittomat letut valmistuvat helposti näin:

1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki.

2. Vatkaa joukkoon maito, jauhot, suola ja sokeri. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

3. Paista voissa keskikokoisiksi letuiksi.

4. Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Ota mansikoista kanta pois. Puolita tai viipaloi mansikat. Levitä letuille pistaasitahnaa, kermavaahtoa ja päälle mansikkaviipaleita, lopuksi taittele lettu neljään osaan.

5. Koristele lettupino tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja rouhitulla pistaasilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/18.

Lisää lettuja: 

suklaaletut

Kahden suklaan letut

koskenkorvalla liekitetyt letut

Koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut

omenalettukakku

Omenainen lettukakku

Anna.fi: Korvapuustiletut jäätelöllä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marjoilla ja pistaasilla täytetyt gluteenittomat letut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.