Reseptit

Masariinit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

pohjataikina

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 5 dl vehnäjauhoja

Väliin

  • noin 2 dl kirsikkahilloa

Täyte

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 75 g jauhettuja manteleita
  • 3 tippaa karvasmanteliöljyä
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa

Kuorrutus

  • noin 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • tilkka sitruunamehua

Valmistusohje

Masariinit

Masariinit ovat ranskalaisia klassikkoleivoksia, jotka säilyttävät suosionsa ikäpolvesta toiseen. Karvasmanteli ja kirsikka antavat masariineille hienostuneen maun.

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa pohjan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi. Anna taikinan jähmettyä noin 15 minuuttia jääkaapissa.

2. Ota taikinasta nokareita ja painele ne leivosvuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi vuokiin teelusikallinen hilloa.

3. Sekoita täytteen ainekset ja lusikoi täyte vuokiin. Paista masariineja 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Kopauta jäähtyneet leivokset vuoista ja sivele pinnalle sokerikuorrutusta. Voit koristella masariinit koristerakeilla.

Kokeile myös muita ranskalaisia klassikkoleivonnaisia:
Savariini
Florentiinit
Financier-leivokset
Ruoka.fi: Ranskalainen hedelmätorttu

Kuva: Kristiina Kurronen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Masariinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.