Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Misokeitto

Misokeitto on katuruokaa tyyppillisimmillään. Japanissa sameaa misokeittoa tarjoillaan joka aterialla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Misokeitto

  • 1 ½ l vettä
  • 1 ps (5 g) dashijauhetta
  • 100 g siitake- tai herkkusieniä
  • 2-3 kpl kiinankaalin lehteä
  • 3 vartta hienonnettua kevätsipulia
  • 4 rkl misotahnaa

Seesami-tofukuutiot

  • noin 150 g tofua
  • 2 rkl mustia seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Misokeitto tehdään näin helposti ja nopeasti:

Misokeitto valmistetaan soijapaputahnasta. Jos aika on kortilla, nopea misokeitto syntyy marketeista löytyvästä misokeittomaustetahnastasta.

1. Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon dashijauhe. Puhdista ja viipaloi sienet. Pilko kiinankaali ja kevätsipulit. Lisää kasvikset keittoon ja anna kiehua muutama minuutti.

2. Nosta hieman lientä pieneen kulhoon ja liota joukkoon misotahna. Siirrä keittokattila syrjään ja lisää joukkoon myös misoliuos.

3. Valuta ja kuutioi tofu ja kierittele kuutiot seesaminsiemenissä. Tarjoile höyryävä misokeitto tofukuutioiden kanssa. Misokeiton lisukkeeksi sopivat myös katkaravut, erilaiset kalat, simpukat, retikka, wakame-merilevä ja perunat.

Katso myös: Japanilainen lohikulho

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pho-keitto ei jätä ketään kylmäksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Misokeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.