Reseptit

Munakasrulla

Ainekset

  • 6 kananmunaa
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl suolaa
  • 5 dl maitoa
  • 150 g pakastepinaattia
  • muutama tippa tabascoa

täyte:

  • 250 g tuorejuustoa (esim 13% kevyt Hovi)
  • 2-3 rkl pestoa

Valmistusohje

Munakasrulla
  1. Sulata pakastepinaatti mikroaaltouunissa. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, suola, maito ja pinaatti. Terästä makua muutamalla tipalla Tabascoa, esimerkiksi uutta miedomman makuista valkosipulipippurikastiketta. Peitä uunipannu leivinpaperilla ja kaada munakastaikina leivinpaperille.
  2. Kypsennä uunimunakasta 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä ja kauniin värinen.
  3. Anna munakaslevyn jäähtyä.
  4. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi ja mausta pestolla. Levitä juustotäyte jäähtyneelle levylle, kiedo rullaksi ja kiedo leivinpaperi napakasti ympärille. Pidä viileässä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
  5. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa vihreän salaatin ja tomaattien kanssa. Juustotäytteeseen voit lisätä makua antamaan kylmäsavulohta, savuporoa, palvikinkkua, tuoreita yrttejä ja valkosipulia. Munakasrullan voit tarjota myös kuumana esimerkiksi mausteisella jauhelihaseoksella tai sienimuhennoksella täytettynä ja juustoraasteella kuorrutettuna.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakasrulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.