Mustajuuri-omenasalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 250 g mustajuuria
- sitruunamehua
- 2 hapanta omenaa
- muutama kourallinen salaattiseosta, kuten pinaattia, rucolaa
- 3 rkl saksanpähkinöitä
Hunaja-chilikastike
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 2 tl oliiviöljyä
- 2 tl hunajaa
- ripaus mietoa chilirouhetta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja pätki mustajuuret noin 6 cm:n vinopaloiksi. Upota palat heti sitruunalla maustettuun veteen, jotta ne eivät tummu. Halkaise palat myös pituussuunnassa. Keitä mustajuuria muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
2. Huuhtele ja viipaloi omenat. Pirskota omenaviipaleiden joukkoon myös sitruunamehua. Sekoita kastikkeen ainekset. Murskaa saksanpähkinöitä hieman veitsen lappeella pienemmiksi.
3. Nostele kulhossa sekaisin salaatinlehdet, mustajuuret, omenat ja saksanpähkinät. Pirskota joukkoon kastike tai tarjoa erikseen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustajuuri-omenasalaatti