Mustikkapullat
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
- noin puolet 5 dl:n pullataikinasta (katso linkki ohjeesta)
Täyte
- 200 g vaniljatuorejuustoa (Viola)
- 250 g (noin 4 dl) pakastemustikoita
Pinnalle
- kananmuna
- tomusokeria
Valmistusohje
Mustikkapullat ovat meheviä pikkupullia, jotka täytetään vaniljatuorejuustolla ja pakastemustikoilla.
1. Valmista ja kohota pullataikina ohjeen mukaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Levitä pinnalle tuorejuustoa. Ripota päälle tasaisesti jäiset, kovat mustikat. Kääri levy kääröksi ja leikkaa paloiksi.
2. Jaa palat isoihin paperisiin muffini- tai pullavuokiin. Kohota paloja liinan alla noin 30 minuuttia (mustikat jäähdyttävät taikinaa). Voitele mustikkapullat munalla ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.
3. Siivilöi jäähtyneille mustikkapullille tasaisesti ja huolellisesti tomusokeria.
Kokeile myös muita ihania pullareseptejä:
Sitruunapitko
Mantelihyrrät
Tahmeat herkkupullat
Ruoka.fi: Puolukkapullat
Kuva: Riikka Hurri/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkapullat