Mustikkatäytekakku
Mustikkatäytekakku saa jujua taikinaan sekoitetuista mustikoista ja täytteen mustikkahillosta. Vanilja ja valkosuklaa maustavat kuorrutteen. Ripauta myös kakkupohjaan sitruunankuorta. Raikas sitrus sopii hyvin marjakakkujen mausteeksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mustikikatäytekakku
- 2 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 ½ dl maitoa
- 200 g voita sulatettuna
- 3 dl mustikoita
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- 100 g valkosujlaata
- 3 dl mustikkahilloa
Kuorrutus
- 2 dl vispikermaa
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- 100 g valkosuklaata
Valmistusohje
Mustikkatäytekakku leivotaan helposti näin:
1. Vatkaa kaksi kananmunaa ja kolme desilitraa sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet eli kuusi desilitraa vehnäjauhoja, puolitoista teelusikallista leivinjauhetta sekä yhden sitruunan raastettu kuori. Lisää lopuksi joukkoon varovasti sekoittaen vuorotellen kaksi ja puoli desilitraa maitoa ja 200 grammaa jäähtynyttä voisulaa. Nostele lopuksi taikinan joukkoon kolme desilitraa mustikoita. Sekoita hellästi, niin että mustikat vain sekoittuvat taikinaan, mutta värjäävät sitä mahdollisimman vähän.
2. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, tai kunnes taikinaa ei enää tartu cocktailtikkuun. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
3. Vatkaa kaksi desilitraa vispikermaa vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa 200 grammaa vaniljatuorejuustoa ja sata grammaa sulatettua valkosuklaata. Sekoita tasaiseksi.
4. Irrota kakkupohja vuoasta. Pese ja kuivaa vuoka. Pingota sen pohjalle leivinpaperi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin pala vuokaan leivinpaperin päälle. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja täytteen päälle puolet eli puolitoista desilitraa mustikkahilloa. Nosta vuokaan keskimmäinen kakkupala päälle. Levitä päälle loppu täyte ja mustikkahillo. Nosta päällimmäiseksi viimeinen kakkupala. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, tai mielellään yön yli.
5. Valmista kakun kuorrutus samoin kuin täyte. Irrota mustikkatäytekakku vuoasta ja levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Vinkki! Leivo mustikoista myös upea mustikkagalette.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2023.
Lue myös Anna.fi: Kesän mehevin mustikkakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkatäytekakku