Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nakukakku

Nakukakku yhdistää mehevän kesäkurpitsapohjan, täyteläisen tuorejuustotäytteen ja tuoreet mansikat. Kesäkurpitsatäytekakun voi koristella söpöksi mansikoilla ja syötävillä luonnonkukilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
18  annosta

Ainekset

Nakukakku

  • 6 dl kesäkurpitsaa raastettuna
  • 1 ½ dl piimää
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl sitruunankuorta raastettuna
  • 350 g voita huonenlämpöisenä
  • 4 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 12 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 ½ tl ruokasoodaa
  • ¼ tl suolaa

Täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 ½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 ¾ dl sokeria
  • 750 g tuoreita mansikoita

Koristelu

  • 2 rkl rouhittuja pistaaseja
  • 2 rkl syötäviä kukkia

Valmistusohje

Nakukakku leivotaan helposti näin:

  1. Raasta kesäkurpitsa ja purista kesäkurpitsaraasteesta liika neste pois. Tarvitset yhteensä kuusi desilitraa raastettua kesäkurpitsaa. Yhdistä kesäkurpitsaraaste, puolitoista desilitraa piimää, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua ja kaksi ruokalusikallista sitruunan raastettua kuorta.
  2. Vatkaa 350 grammaa voita ja neljä desilitraa sokeria kuohkeaksi. Lisää kolme kananmunaa yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet eli 12 desilitraa erikoisvehnäjauhoja, puolitoista teelusikallista ruokasoodaa sekä neljäsosa teelusikallinen suolaa ja yhdistä kaikki taikinan ainekset.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 1 1⁄2 tuntia, kunnes kakku on kypsä, mutta ei ole täysin kuiva sisältä. Jos kakun pinta ruskistuu liikaa, vuokraa pinta leivinpaperilla paiston aikana.
  4. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kesäkurpitsakakku kolmeen kerrokseen.
  5. Sekoita 400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, kaksi ja puoli desilitraa tomusokeria ja teelusikallinen vaniljauutetta kulhossa tasaiseksi. Vatkaa toisessa kulhossa neljä desilitraa kuohukermaa ja 1 3/4 desilitraa sokeria kermavaahdoksi.
  6. Pilko 750 grammaa tuoreita mansikoita reiluiksi paloiksi. Täytä nakukakku. Aseta alin kakkukerros tarjoiluastialle. Levitä kolmannes tuorejuustoseosta pohjalle. Levitä kolmannes mansikoista päälle ja vielä kolmannes vatkatusta kermasta. Asettele päälle toinen kakkukerros ja toista. Viimeistele nakukakku mansikoilla, syötävillä kukilla ja pistaasirouheella.

Vinkki! Kesäurpitsasta valmistuu myös supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku.

kesäkurpitsatäytekakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2023.

Lue myös Anna.fi: Kesäkurpitsa-pähkinäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nakukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.