Nektariinikompotti
Nektariinikompotti maustetaan vaniljalla, tähtianiksella ja sitruunalla. Aromaattisessa liemessä mehustuneet nektariinit maistuvat jälkiruokana jäätelön kera. Tällä ohjeella valmistat noin kilon nektariinikompottia.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 800 g kivettömiä nektariineja
- 5 dl vettä
- 5 dl sokeria
- vaniljatanko
- 3 tähtianista
- 1 luomusitruunan kuori ja mehu
Valmistusohje
1. Huuhtele, hedelmät, halkaise ja poista kivet. Punnitse kivettöminä. Kuori sitruuna.
2. Kiehauta vesi, sokeri, sitruunankuorilastut, mehu ja mausteet.
3. Lisää hedelmän puolikkaat kiehuvaan liemeen. Keitä viitisen minuuttia. Jaa hedelmät puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin ja kaada päälle liemi. Tarjoa jäätelön, kuivakakkujen tai rahkan kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nektariinikompotti