Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nutellatryffelit

Suussa sulavat nutellatryffelit ovat joulunajan herkkuja, joissa yhdistyvät pähkinöiden ja suklaan intensiiviset aromit.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Nutellatryffelit:

  • 300 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl pähkinä-suklaalevitettä (esim. Nutellaa)
  • 1 dl tomusokeria

Lisäksi:

  • murskattuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

  1. Paloittele 200 g suklaasta karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma kattilassa ja nosta syrjään liedeltä.
  2. Lisää heti joukkoon suklaarouhe, pähkinä-suklaalevite ja tomusokeri. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään kahdeksi tunniksi.
  3. Kauhaise ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloksi. Pyörittele kaikki tryffelit. Nosta tryffelit 15 minuutiksi pakkaseen.
  4. Sulata loppu rouhittu suklaa mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi ja dippaa kylmät tryffelit suklaassa. Nosta haarukoiden avulla leivinpaperoidulle lautaselle kuivumaan. Ripottele pinnalle heti koristeeksi hasselpähkinämurskaa ennen kuin kuorrute kovettuu.

Ohjeella valmistat 25 tryffeliä.

Lisää Nutella-reseptejä: Nutella-suklaakeksit Nutella-jäälatte Nutellamarinoitu possunniska Ruoka.fi: Nutella-suklaafudget


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nutellatryffelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.