Nutellatryffelit
Suussa sulavat nutellatryffelit ovat joulunajan herkkuja, joissa yhdistyvät pähkinöiden ja suklaan intensiiviset aromit.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
Ainekset
Nutellatryffelit:
- 300 g tummaa suklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl pähkinä-suklaalevitettä (esim. Nutellaa)
- 1 dl tomusokeria
Lisäksi:
- murskattuja hasselpähkinöitä
Valmistusohje
- Paloittele 200 g suklaasta karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma kattilassa ja nosta syrjään liedeltä.
- Lisää heti joukkoon suklaarouhe, pähkinä-suklaalevite ja tomusokeri. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään kahdeksi tunniksi.
- Kauhaise ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloksi. Pyörittele kaikki tryffelit. Nosta tryffelit 15 minuutiksi pakkaseen.
- Sulata loppu rouhittu suklaa mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi ja dippaa kylmät tryffelit suklaassa. Nosta haarukoiden avulla leivinpaperoidulle lautaselle kuivumaan. Ripottele pinnalle heti koristeeksi hasselpähkinämurskaa ennen kuin kuorrute kovettuu.
Ohjeella valmistat 25 tryffeliä.
Lisää Nutella-reseptejä: Nutella-suklaakeksit Nutella-jäälatte Nutellamarinoitu possunniska Ruoka.fi: Nutella-suklaafudget
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nutellatryffelit