Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nyhtökaura-pinaattilasagne

Lasagnesta saat himpun verran terveellisempää, kun kerrostat täysjyväpastalevyjen väliin nyhtökauraa ja raejuustoa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Nyhtökaura-pinaattilasagne

  • noin 10 täysjyvälasagnelevyä
  • 1 pkt (240 g) nyhtökauraa (Monday-maku)

Tomaattikastike:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 40 g tuoreita pinaatinlehtiä
  • ½ dl vettä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • ¼ tl chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä kuullottamiseen

Juustokastike:

  • 2 rkl voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 400 g raejuustoa

Valmistusohje

Nyhtökaura-pinaattilasagne tehdään helposti näin:

1. Valmista tomaattikastike. Kuullota hienonnetut sipulit ja tomaattipyree öljyssä. Lisää pinaatinlehdet ja kuullota. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja kuumenna, älä keitä enää.

2. Sulata rasva ja lisää jauhot, kiehauta hetki, mutta älä anna ruskistua. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää juustoraaste ja mausteet.

3. Laita uunivuoan pohjalle ensin kerros tomaattikastiketta ja sitten lasagnelevyjä, sen jälkeen kerros tomaattikastiketta, juustokastiketta ja raejuustoa. Jatka näin, kunnes kaikki lasagnelevyt on käytetty. Levitä päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja raejuustoa. Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia. Nyhtökaura-pinaattilasagne saa vetäytyä tovin folion alla ennen tarjoilua.

Vinkki: Lasagnen voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ja lämmittää juuri ennen ruokailua.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/18.

Kokeile myös näitä kasvislasagneja:

kasvis-mantelilasagne

Kasvis-mantelilasagne

Kasvislasagne

Kasvislasagne

kolmen juuston kasvislasagne

Kolmen juuston kasvislasagne

Ruoka.fi: Kasvislasagne


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nyhtökaura-pinaattilasagne

Sinun täytyy kommentoidaksesi.