Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Orakasmunakasrulla

Orakasmunakasrulla täytetään maukkailla vaaleaorakkailla, ruohosipulilla ja juustoraasteella. Tarjoa helppo orakasmunakas vaikka iltapalaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Orakasmunakasrulla

  • 5 kananmunaa
  • ½ l maitoa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Orakastäyte

  • 300 g vaaleaorakkaita
  • 2 kpl sipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 ps (150 g) juustoraastetta

Valmistusohje

Orakasmunakasrulla valmistuu näin helposti:

Orakasmunakasrulla sopii arki-illan iltapalaksi tai vierastarjottavaksi brunsseilla tai illanistujaisissa.

1. Riko munat kulhoon. Lisää maito ja vatkaa joukkoon jauhot siivilän läpi painellen. Mausta seos suolalla ja anna taikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.

2. Puhdista orakkaat ja kuori sipuli, hienonna. Paahda sieniä ensin hetken aikaa pannulla, lisää voi ja öljy sekä sipulit ja sokeri ja hauduta pehmeiksi. Mausta sieniseos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Kaada munakasseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle maustettu sieniseos ja ripottele pinnalle ruohosipuli sekä juustoraaste. Kypsennä orakasmunakasta 200-asteisessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kypsä levy puhtaan leivinpaperiarkin päälle ja kääri aluspaperin avulla rullalle. Tarjoa orakasmunakasrulla raikkaan, vihreän salaatin kanssa vaikkapa lounaana tai iltapalana.

Katso myös: Kotilieden parhaat munakasohjeet – perusohjeesta maustettuihin ja rulliin

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin syntyy mehevä munakas: 36 ruokaisaa ja herkullista munakasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Orakasmunakasrulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.