Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Uunissa paah­tuneet bataat­tilohkot ja tomaatti-­maapäh­kinäkastike saa­vat makunystyrät onnesta sykky­rälle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 3 isoa bataattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Tomaatti-maapähkinäkastike:

  • 1 prk (400/240 g) säilykekirsikkatomaatteja
  • ½ dl sokeritonta maapähkinävoita
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta
  • 1 ½ rkl vaaleaa siirappia tai vaahterasiirappia
  • ½ tl suolaa

Lisäksi:

  • hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä (vaaleita ja/tai mustia)

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko bataatit. Nosta lei­vinpaperoidulle uunipellille ja pirs­kota päälle oliiviöljy. Mausta suolalla. Paahda 200 asteessa noin 20 minuut­tia.

2. Valmista kastike. Valuta katti­laan kirsikkatomaatit liemineen ja lisää joukkoon loput ainekset. Keitä kastiketta 10 minuuttia sekoitellen. Soseuta kastike ja tarjoile lämpimänä paahdettujen bataattilohkojen kans­sa. Koristele annokset hienonnetulla basilikalla ja kuivalla pannulla paah­detuilla siemenillä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Makea bataatti hurmaa:

Täytetyt uunibataatit

Täytetyt uunibataatit

paahdetut bataatit

Paahdetut bataatit

lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Ruoka.fi: Couscous ja bataattilohkot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.