Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pehmeät tacokuoret

Alunperin meksikolaiset tacokuoret ovat olleet pehmeitä. Tacot kypsyvät kuumalla pannulla parissa minuutissa. Tarjoa pehmeät tacokuoret vastapaistettuina mieleisilläsi täytteillä. Himahellassa tacot täytettiin porolla ja maustettiin puolukkamajoneesilla sekä pikakimchillä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 ½ dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa (11 g)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

 Pehmeät tacokuoret leivotaan helposti näin:

  1. Sekoita kuivahiiva ja suola vehnäjauhoihin. Lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen (42 astetta) vesi ja öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota 30 minuuttia.
  2. Pyörittele tacotaikina tangoksi. Kaa tanko kahdeksaan palaan ja pyöritä pulliksi. Kauli palat hyvin ohuiksi leiviksi.
  3. Kuumenna valurautapannu ja paista yksi lettu kerrallaan pannulla ruskeatäpläiseksi. Paistoaika on molemmilta puolilta ½–1 minuuttia. Pane leivät hieman kostean pyyhkeen sisälle odottamaan tarjoilua.
  4. Tarjoa  pehmeät tacokuoret perinteisesti maustetun jauhelihatäytteen, tomaattisalsan ja guocamolen kanssa tai porotäytteen, puolukkamajoneesin ja pikakimchin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään kanatacot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeät tacokuoret

Sinun täytyy kommentoidaksesi.