Pehmeät tacokuoret
Alunperin meksikolaiset tacokuoret ovat olleet pehmeitä. Tacot kypsyvät kuumalla pannulla parissa minuutissa. Tarjoa pehmeät tacokuoret vastapaistettuina mieleisilläsi täytteillä. Himahellassa tacot täytettiin porolla ja maustettiin puolukkamajoneesilla sekä pikakimchillä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 ½ dl vettä
- 1 pussi kuivahiivaa (11 g)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 5 dl erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Pehmeät tacokuoret leivotaan helposti näin:
- Sekoita kuivahiiva ja suola vehnäjauhoihin. Lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen (42 astetta) vesi ja öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota 30 minuuttia.
- Pyörittele tacotaikina tangoksi. Kaa tanko kahdeksaan palaan ja pyöritä pulliksi. Kauli palat hyvin ohuiksi leiviksi.
- Kuumenna valurautapannu ja paista yksi lettu kerrallaan pannulla ruskeatäpläiseksi. Paistoaika on molemmilta puolilta ½–1 minuuttia. Pane leivät hieman kostean pyyhkeen sisälle odottamaan tarjoilua.
- Tarjoa pehmeät tacokuoret perinteisesti maustetun jauhelihatäytteen, tomaattisalsan ja guocamolen kanssa tai porotäytteen, puolukkamajoneesin ja pikakimchin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään kanatacot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pehmeät tacokuoret