Pekoni-bataattipiiras
Suolaisen pekonin ja makean bataatin liitto on pitsamaisessa piirakassa täydellinen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Taikina
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl vettä
Täyte
- ½ iso (400 g) bataatti
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- ½ tl sambal oelek-chilitahnaa
- 100 g pekonia
Valmistusohje
1. Mittaa jauhot ja suola monitoimikoneeseen. Lisää joukkoon muna, oliiviöljy ja vesi. Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa.
2. Kuori ja paloittele bataatti ja levitä uunivuokaan. Pirskota pinnalle oliiviöljy ja hunaja. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia, kunnes palat ovat lähes pehmeitä. Soseuta palat kulhossa haarukalla karkeaksi soseeksi ja mausta chilitahnalla.
3. Kauli taikinasta ovaalinmuotoinen piirakkapohja. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille kaulinta apuna käyttäen. Levitä pohjalle bataattiseos ja asettele pinnalle pekoniviipaleet. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Lisää reseptejä:
Pekoni-taatelipiirakka Minikokoiset pekonimuffinit Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pekoni-bataattipiiras