Perunakeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
- 500 g jauhoista perunaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
- 4 dl vettä
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ensin öljyssä kattilan pohjalla noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon perunakuutiot ja käätele tovi. Mausta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla.
2. Lisää kattilaan vesi ja keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää tuorejuusto ja kiehauta keitto niin, että juusto sulaa.
3. Soseuta keitto nopeasti, etteivät perunat liisteröidy.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunakeitto