Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunapizza

Valmista pizzan­ himoon super­nopea peruna­pizza. Nerokas perunasta tehty pizzapohja on arki­iltojen pelas­taja.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Perunapizza:

  • 6 isoa yleisperunaa esim. Colomba
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 dl tomaattikastiketta
  • 2 palloa (125 g/200 g) puhvelinmaitomozzarellaa
  • 70 g savuporoleikkeleitä
  • 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • tuoretta basilikaa revittynä

Valmistusohje

1. Pese perunat ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado perunaviipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille limittäin pizzapohjaksi. Sudi tai suihkuta öljyä spraypullosta perunaviipaleiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista perunapizzapohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hiukan väriä.

4. Revi mozzarellat paloiksi. Levitä päälle tomaattikastike ja puolet juustosta. Nosta lämpötila 250 asteeseen. Paista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Lisää valmiin pizzan päälle loput mozzarellasta, poroleikkeet, oliivit ja basilika.

Ohje Kotiliedessä 20/18.

Kokeile perunaa ja bataattia myös näissä ohjeissa:

Perunapizza on yksinkertainen pizza bianco.

Pizza bianco perunatäytteellä

perunafocaccia

Perunafocaccia

värikäs bataattipiirakka

Värikäs bataattipiirakka

Anna.fi: Perunapitsat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunapizza

Tarkka tyttö;)

Ei arkiilta, vaan arki-ilta.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.