Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkupizzat

Pikkupizzat maistuvat noutopöydän tarjottavina, illanistujaisten huikopaloina tai vaikkapa retkieväänä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pikkupizzojen pohjataikina:

  • 250 g keitettyä jauhoista perunaa
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 25 g tai tuorehiivaa
  • 1 dl öljyä
  • 12 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 1 dl chiliketsuppia
  • 1 dl pestoa
  • pieniä kesäkurpitsoja
  • 2 kpl mozzarellatuorejuustoa
  • ohuita kinkku- tai salamiviipaleita
  • tomaatteja
  • basilikan lehtiä
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Pikkupizzat leivotaan näin:

Pikkupizzat syntyvät mehevästä taikinasta, jonka juju on perunassa.

  1. Raasta keitetyt perunat hienoksi raasteeksi. Lisää joukkoon vesi, suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva litraan jauhoja. Tuore hiiva sekoitetaan kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää seos muiden ainesten joukkoon. Alusta pehmeä taikina, lisää jauhoja tarpeen mukaan. Anna taikina kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
  2. Nujerra taikina vaivaamalla jauhoisella leivinpöydällä. Leivo tanko ja jaa se 12 palaan tai painele uunipannulle pannupitsaksi. Pyöritä palat sämpylöiksi ja kauli ne pizzapohjiksi.
  3. Levitä pohjille ketsuppia ja pestoa, ohuita kesäkurpitsaviipaleita, juustoviipaleita ja siemenettömiksi käsiteltyjä tomaattilohkoja sekä basilikan lehtiä. Peitä pinta juustoraasteella. Paista  minipizzat 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoa ne heti.

Saatat pitää myös perinteisestä italialaisesta pizzasta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Paras pizza tulee Napolista – näin teet napolilaisen pizzan kotona


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkupizzat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.