Piparkakut
Piparkakut kuuluvat joulun suosikkileivonnaisiin. Tällä Kotilieden ohjeella leivot noin sata piparkakkua.
- Kasvis
Ainekset
Piparkakut:
- 500 g sokeria
- 350 g voita
- 500 g siirappia
- 3 dl kermaa
- 2 tl soodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl neilikkaa
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl inkivääriä
- 1.2 kg vehnäjauhoja
Sokerikuorrutus
- 1 kananmunan valkuainen
- 2 dl tomusokeria
Valmistusohje
Piparkakut leivotaan helposti näin:
1. Hiero huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää siirappi. Sekoita sooda kermaan ja leivinjauhe jauhoihin.
2. Vaivaa kaikki ainekset kiinteäksi taikinaksi. Anna piparkakkutaikinan levähtää yön yli kylmässä.
3. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä muoteilla tai paperista leikatujen mallien mukaan piparkakkuja. Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia.
4. Piparkakut voi koristaa sokeri kuorrutuksella. Vaahdota valkuainen kuohkeaksi ja lisää tomusokeri vatkaamalla joukkoon. Koristele piparkakut pursottamalla sokerikuorrutetta paperitötterön läpi.
Lue lisää: Piparitaikinasta on moneksi – leivo ihanat joulukoristeet pipareista
Lue lisää Anna.fi/ruoka: Piparkakkupirtelö
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparkakut