Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pitaleivät grillissä

Pitaleivät kypsyvät nopeasti grillissä tai pannulla. Ota taikina mukaan nuotiopaikalle ja muotoile siitä leivät suoraan halsteriin sopiviksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pitaleivät grillissä

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 300 g maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • 2 rkl juoksevaa Oivariinia (Valio)

Valmistusohje

Pitaleivät tehdään grillissä helposti näin:

1. Sekoita kuivat aineet eli neljä deslitraa vehnäjauhoja, 1 1/2 teelusikallista leivinjauhetta ja yksi teelusikallinen suolaa kulhossa ja lisää joukkoon yksi purkki eli 300 grammaa maustamatonta kreikkalaista jogurttia ja kaksi ruokalusikallista juoksevaa Oivariinia. Vaivaa taikinaa 5–7 minuuttia.

2. Jaa taikina kuuteen palaan ja kauli ohuiksi ja littanoiksi leiviksi.

3. Paista kuumalla ja kuivalla pannulla tai halsterissa grillissä molemmin puolin, kunnes pintaan muodostuu tummia täpliä. Halkaise lämpiminä ja täytä mieleisillä täytteillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2021.

Lue myös: Gluteenittomat pitaleivät

Lue myös Anna.fi: Nyhtölammas – pulled lamb ja itsetehdyt pita-leivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pitaleivät grillissä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.