Porsaan sisäfilee grillissä
Porsaan sisäfileet grillissä paistuvat nopeasti meheväksi. Kesäkurpitsaviipaleiden sisään kääräistyt possupihvit nakataan tikun nokasta suoraan suuhun.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Porsaan sisäfilee grillissä
- 500 g porsaan sisäfileetä
Porsaan sisäfilee, mausteseos
- 1 ½ rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
- 2 tl sormisuolaa
- 2 tl fariinisokeria
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl kokonaisia mustapippureita
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl cayennenpippuria
Lisäksi
- 1 kesäkurpitsa
Valmistusohje
Porsaan sisäfilee grillissä valmistuu helposti näin:
- Mittaa kaikki mausteet eli 1 1/2 ruokalusikallista kokonaisia korianterinsiemeniä, kaksi teelusikallista sormisuolaa, kaksi teelusikallista fariinisokeria, kaksi teelusikallista paprikajauhetta, yksi teelusikallinen kokonaisia mustapippureita, yksi teelusikallinen jauhettua juustokuminaa sekä yksi teelusikallinen cayennepippuria mortteliin ja murskaa tasaiseksi seokseksi. Kaada mausteseos lautaselle. Ota 500 grammaa porsaan sisäfileetä. Poista suurimmat kalvot sisäfileestä ja leikkaa fileet noin kolmen sentin paksuisiksi pihveiksi. Kääntele pihvit mausteseoksessa.
- Huuhtele yksi kesäkurpitsa ja vedä pitkittäin juustohöylällä ohuita lastuja. Kääri kesäkurpitsaviipaleet pihvien ympärille ja tikuta liotettuihin varrastikkuihin tai sulje cocktailtikuilla.
- Grillaa porsaan sisäfilee nuotiolla grilliritilän päällä molemmin puolin.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2021.
Vinkki: Grillaa täydellistä lihaa – ota haltuun lihojen oikeat sisälämpötilat
Lue myös Anna.fi: Porsaanfilee kreikkalaisittain
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porsaan sisäfilee grillissä