Pulled Pork eli revitty possunkassler
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
- noin 2 kg porsaan niskaa eli kassleria
- 1 rkl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 2-3 sipulia
- 6-10 valkosipulinkynttä
- 10 kokonaista mauste- ja mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 5 dl vettä
Maustekastike
- lihan kypsennysliemi
- 2.5 dl savunmakuista grillikastiketta (SantaMaria: American BBQ-sauce)
- 2 rkl muskovadosokeria
- 2 tl makeaa chilikastiketta
- puolen sitruunan mehu
Tarjoilu
- vaalea leipä
- salaattikasviksia
Valmistusohje
Pulled pork eli kotoisasti nyhtöpossu syntyy ylikypsäksi haudutetusta porsaan niskasta. Pulled pork saa muhia uunissa vähintään kuusi tuntia, tai vaikka yön yli. Trendikkäät pulled pork -leivät syntyvät vaaleasta leivästä ja salaattiaineksista.
1. Sekoita kuivat mausteet keskenään ja hiero seos lihan pintaan. Aseta liha kannelliseen uunivuokaan tai peitä vuoka foliolla. Kaada vuoan pohjalle vettä. Aseta rinnalle lohkotut sipulit, kokonaiset mausteet ja valkosipuli. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja anna hautua 110-asteisessa uunissa 6-10 tuntia tai yön yli.
2. Siivilöi uunivuokaan kertynyt liemi ja keitä se täydellä teholla kokoon kattilassa. Lisää muut mausteliemen ainekset ja keitä sakeaksi kastikeeksi.
3. Revi ylikypsä possunliha kahdella haarukalla hitusiksi uunivuokaan. Kaada päälle maustekastike ja kypsennä tunti 100-asteisessa uunissa.
4. Halkaise leipä ja koverra sisusta sen verran, että lihaseoksen voi kaataa leivän sisään. Käytä leivän sisus vaikka lihapullataikinaan. Tarjoile pulled pork -leivät kuumana salaattiainesten kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pulled Pork eli revitty possunkassler