Klassinen englantilainen iltapäiväteen kanssa tarjottava skonssi on uskomattoman nopea valmistaa. Tarjoile ne puolukkacurdin ja kermavaahdon kanssa. Myös hieman hapan smetana toimii loistavasti lisukkeena. Tee puolukkacurd tarjouilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii jähmettyä viileässä.
2. Riko kananmunat kuumuutta kestävään kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolukkasose ja sokeri. Kypsennä sosetta koko ajan sekoittaen vesihauteessa eli pane kulho kattilaan kiehuvan veden päälle. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa! Lisää voikuutiot puolukkaseokseen yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Kypsennä seosta niin kauan, että se sakenee ja muistuttaa vaniljakastiketta (n. 10 min). Mausta tahna kardemummalla. Säilö puolukkatahna hillopurkkiin. Anna tahnan jähmettyä viileässä seuraavaan päivään. Puolukkacurd säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Leikkaa voi kuutioiksi ja nypi se taikinan joukkoon. Sekoita keskenään piimä sekä kananmuna ja kaada jauhoseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta jauhotetuilla käsillä pallo. Jos teet taikinan monitoimikoneella, käytä konetta kunnes taikinasta muodostuu pallo.
4. Taputtele taikinasta pari senttiä paksu levy. Leikkaa taikinasta juomalasilla tai muotilla kakkusia. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja aseta sille skonssit. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kullanruskeita. Varo paistamasta liian kuiviksi.
6. Tee lisukkeet valmiiksi ja leivo skonssit vasta lopuksi. Tarjoile skonssit vastaleivottuina ja lämpiminä, sillä ne kuivahtavat nopeasti. Tarjoile lisänä smetanaa tai vatkattua kermaa ja puolukkacurdia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkacurd ja skonssit