MAINOS |
Mainos |

Raclettepizzat

Raclette-pannu on mainio juuston sulatukseen, mutta sillä voi tehdä muitakin herkkuja, kuten annospizzoja. Tämän kasvispizzan salaisuus on sveitsiläinen Le Gruyère AOP-juusto!

Ainekset

Yön yli -pizzapohjat

  • 2 dl vettä
  • 10 g hiivaa
  • ripaus suolaa
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 rkl öljyä

Karamellisoidut punasipulit

  • 500 g punasipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl öljyä tai voita
  • 2 rkl tummaa balsamicoa
  • 2 rkl muscavado- tai fariinisokeria
  • 1 tl sormisuolaa

Lisäksi

  • 2 dl ranskankermaa
  • 3 rkl silputtua, tuoretta timjamia
  • 200 g Le Gruyère AOP  -juustoa raastettuna

Valmistusohje

1  Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia. Peittele ja siirrä taikina jääkaappiin yön yli.

2.Tee sipulitäyte. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Hienonnna kuoritut valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy/voi paistokasarissa ja kuullota sipulirenkaita ja valkosipulia miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Älä anna ruskistua! Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää pannulle balsamico, sokeri ja suola. Sekoita lopuksi joukkoon 1 rkl silputtua, tuoretta timjamia.

3. Sekoita keskenään ranskankerma ja silputtu timjami. Raasta juusto.

4.  Jaa pizzataikina 12 osaan ja pyörittele palat taikinapalloiksi. Kauli pallot vehnäjauhojen avulla ohuiksi pohjiksi. Painele pohjat raclettepannuihin. Pane pizzapohjat kohoamaan lämpenemään pistetyn raclettepannun päälle.

5. Pane jokaiselle pohjalle teelusikallinen ranskankermaa, reilu uokalusikallinen karamellisoitua sipulia ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä pizzoja raclettegrillissä kunnes juusto saa väriä.

6. Nauti pizzat vihersalaatin kanssa.

Vinkki! Voit paistaa pikkupizzat myös 225-asteisessa uunissa, noin 12-15 minuuttia. 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raclettepizzat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.