Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ragù napoletano eli ragù di carne

Ragù napoletano tai ragù di carne -pastaohje on Napolin alueen erikoisuus. Se eroaa bolognalaisesta serkustaan eli bolognesesta siinä, että napolilainen ragù tehdään kokolihasta, ei jauhelihasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Ragù napoletano eli ragù di carne:

  • 600 g pappardelle-pastaa
  • 3 isoa sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 varsisellerinvartta
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 rkl voita
  • 600 g:n pala naudan paistia, lapaa, rintaa tai kylkeä kokonaisena palana
  • voi-öljyseosta ruskistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 isoa rosmariinin oksa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 iso nippu oreganoa
  • 3 dl italialaista punaviiniä (esim. Ruffino chianti, sopivan hapokas, mutta vähätamminen ja maussa tummaa marjaa)
  • 3 dl lihalientä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • ripaus sokeria
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 peperoncinoa (tulisia pikkuchilejä)

Tarjolle:

  • raastettua parmesaanijuustoa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Ragù napoletano eli ragù di carne tehdään helposti näin:

1. Hienonna 3 isoa sipulia ja kuutioi 2 porkkanaa sekä 2 varsisellerin vartta pieneksi kuutioksi. Kuullota vihanneksia padassa hetki jotta ne pehmenevät ja ruskistuvat vain hieman

2. Ruskista 600 g:n pala naudan paistia, lapaa, rintaa tai kylkeä kokonaisena palana pannulla voi-öljyseoksessa ja nosta se pataan.

3. Lisää pataan myös 3 rkl tomaattipyreetä, 1 iso rosmariinin oksa, 1 laakerinlehti, 1 iso nippu oreganoa

3 dl italialaista punaviiniä (esim. Ruf- fino chianti, sopivan hapokas, mut- ta vähätamminen ja maussa tummaa marjaa), 3 dl lihalientä, 400 g tomaattimurskaa ripaus sokeria, 2 tl suolaa, mustapippuria sekä 2 peperoncinoa, laita kansi päälle ja kuumenna levyllä kiehuvaksi. Kuumenna uuni 120 asteeseen ja nosta pata uuniin 4–6 tunniksi, tai yön yli.

4. Revi kypsä liha säikeiksi. Tarjoile liha erikseen italialaiseen tapaan pääruokana ja tomaattikastike erikseen pastan kanssa alkuruokana. Tai sekoita liha kastikkeeseen ja tarjoile pastan kanssa.

5. Keitä 600 g pappardelle-pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja tarjoile kastikkeen kanssa. Raasta päälle parmesaania. Lisää annoksiin runsaasti tuoretta basilikaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/19.

Lue myös: Tiedätkö, mikä pasta sopii minkä kastikkeen kanssa? Näin yhdistät pastan ja kastikkeen kuin italialainen

Lue myös Anna.fi/ruoka: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ragù napoletano eli ragù di carne

Sinun täytyy kommentoidaksesi.