Ragù napoletano eli ragù di carne
Ragù napoletano tai ragù di carne -pastaohje on Napolin alueen erikoisuus. Se eroaa bolognalaisesta serkustaan eli bolognesesta siinä, että napolilainen ragù tehdään kokolihasta, ei jauhelihasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Ragù napoletano eli ragù di carne:
- 600 g pappardelle-pastaa
- 3 isoa sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 varsisellerinvartta
- ½ dl oliiviöljyä
- 3 rkl voita
- 600 g:n pala naudan paistia, lapaa, rintaa tai kylkeä kokonaisena palana
- voi-öljyseosta ruskistamiseen
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 isoa rosmariinin oksa
- 1 laakerinlehti
- 1 iso nippu oreganoa
- 3 dl italialaista punaviiniä (esim. Ruffino chianti, sopivan hapokas, mutta vähätamminen ja maussa tummaa marjaa)
- 3 dl lihalientä
- 400 g tomaattimurskaa
- ripaus sokeria
- 2 tl suolaa
- mustapippuria
- 2 peperoncinoa (tulisia pikkuchilejä)
Tarjolle:
- raastettua parmesaanijuustoa
- tuoretta basilikaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ragù napoletano eli ragù di carne