Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rahkapiirakka

Rahkapiirakka on helppo leivonnainen, joka valmistuu noin tunnissa. Tämä rahkapiirakka sulaa suuhun ja häviää heti, kun tuot sen tarjolle. Käytä rahkapiirakan täytteeseen aprikoosihilloa tai kokeile omaa lempihilloasi. Rahkapiirakan päälle murusteltu taikinaseos antaa piirakalle vielä viimeisen herkullisen silauksen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Helppo rahkapiirakka

  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 80 g mantelijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa

Rahkapiirakan täyte

  • 250 g maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl hilloa, esim. aprikoosi

Valmistusohje

Rahkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sulata rasva kattilassa. Mittaa kuivat aineet erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Nosta 1/4 taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita lopputaikinan joukkoon muna ja kerma.

2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

3. Levitä rahkapiirakan pehmeä pohjataikina tasaisesti leivinpaperoidun (24 cm x 28 cm) uunivuoan pohjalle.

4. Sekoita rahkatäyte eli rahka, kanamuna ja hillo keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Murustele loppu taikinaseos piirakan pinnalle.

5. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia uunin tehosta riippuen.

6. Anna piirakan jäähtyä. Leikkaa rahkapiirakka annospaloiksi ja nauti.

Lue myös: Rahkapullat kolmella tyylillä – onko valintasi perinteinen, vegaaninen vai vadelma-lakritsi? 

Lue myös Anna.fi: Näin leivot rahka-ananaspiirakan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rahkapiirakka

Minna

Tämä on ihan superhyvää 🥰

Titi

Täytyypä kokeilla👍

Anni

Ihan paras rahkapiirakkaresepti!

Oonis

Miksi on niin vaikeaa näihin ohjeisiin kirjoittaa oikein sana kanaNmuna?

Ulski

Aattele, kun joillekin näpyttelijöille sattuu kirjoitusvirheitä! Myö kun kaikki inehmot ei olla ihan täydellisiä! 😟

Iloinen leipuri

Miksi nipottaa moisesta?
Tuskin jää ymmärtämättä mitä tarkoitetaan?

Kardemummi

Tää on omasta mielestäni paras resepti..korvasin pohjataikinan kerman maidolla. Vähensin sokerin määrää taikinassa ja 0.5tl suolaa lisäksi. Saanut kehuja kaikilta. Paranee vanhetessa.

Imppu

Voisikohan vehnäjauhot korvata gluteenittomilla jauhoilla

Sirpuli

Oho! Oli paras ohje , jota olen rahkasta kokeillut. Jatkoon!

Linda

Millä voisi korvata mantelijauheen?

Munakoiso

Musersin mantelilastuja kun ei ollut jauhoa.👍hyvää tuli.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.